Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyafánk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
3 dkg zsír
cukor

sütőzsiradék

Elkészítés:
Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra.


A receptet beküldte: wikyca0


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyafánk másként » Húspótló burgonyafánk » Recept nélküli pogácsa "5" » Joghurtos kifli
» Baconos-sajtos muffin » Sajtos stangli (egyszerű) » Sajtos lapocska » Mindenki kedvenc pogácsája
» Tihanyi sajtos rudacskák » Zöldfűszeres palacsinta » Extra gyors sajtos rúd » Sajtos rúd (anti-candida)
» Pogácsám a 80-as évekből » Burgonyás tea kifli » Sajtos négyszögecskék » Sajttál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.