Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyafánk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
3 dkg zsír
cukor

sütőzsiradék

Elkészítés:
Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra.


A receptet beküldte: wikyca0


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyafánk másként » Húspótló burgonyafánk » Mini fűszeres fánkocskák » Rokfortos pogácsa
» Hagymás tekerencs » Édes nyuszik locsoláshoz » Sajtdesszert » Köményes-túrós pogácsa
» Sajtos lepénykék » Kifli - margarinos, sajtos » Francia sajtostekercs » Sajtos kréker
» Pikáns, sajtos fánk » Kukoricás csavart » Sajtos-barnarizses pite » Sajtfelfújt 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.