Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyafánk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
3 dkg zsír
cukor

sütőzsiradék

Elkészítés:
Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra.


A receptet beküldte: wikyca0


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyafánk másként » Húspótló burgonyafánk » Sajtos puffancs » Sajtos guba
» Sajtropogós liszt nélkül » Tepertős pogácsa » Pizzás táska » Teapogácsa
» G. Maresz sós sütije » Sonkás-krémsajtos kiflik » Sajtos-túrós háromszög » Sós-sajtos pálma
» Rumos bundás banán » Cracker Maris módra » Abbahagyhatatlan pogácsa » Sárgarépás pogácsa


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.