Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyafelfújt szűzpecsenyével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
friss kakukkfű,
2 gerezd fokhagyma,
2,5 dl főzőtejszín,
só, bors,
30 dkg sertés szűzpecsenye,
25 dkg vöröshagyma,
1 ek. liszt,
1 kg krumpli,
fél kg sárgarépa,
10 dkg sajt

Elkészítés:
A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával a tejszínbe keverjük, sózzuk, borsozzuk. A pecsenyét olajon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, a maradék olajon a felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk. Liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel felöntjük, felforraljuk, és félretesszük. A felkarikázott krumplit és a répát a hússal együtt egy tűzálló tálba halmozzuk, az egészet a tejszínes mártással leöntjük. 175 fokon kb. egy órán át sütjük, közben a sütőből kivéve megszórjuk a lereszelt sajttal.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás burgonyafelfújt » Burgonyafelfújt gazdagon » Gyümölcsös burgonyafelfújt » Tarja burgonyafelfújttal
» Tavaszi ragu zöldborsóval » Tejszínes mustáros hús » Erdélyi flekken » Görög tepsis hús
» Bélszínroló » Bihari rakott káposzta. » Ramada csirke » Tartáros csirkecombok
» Sült csirkemellfilé » Csokoládés csirke » Vasipecsenye » Fűszeres tepsis tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.