Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Fél kg burgonya
10 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
Egy doboz kandírozott vagy aszalt gyümölcs
Mák
Olaj a sütéshez

Elkészítés:
Előkészítés: a burgonyákat megfőzzük, szétnyomjuk, a liszttel és cukorral
összekeverjük.
A kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk, szintén belekeverjük.
Nedves kézzel galambtojásnyi gombócokat formálunk.
Kevéske mákot forró olajon megfuttatunk, a gombócokat beleforgatjuk.
Főzés: a gombócokat forró olajban addig sütjük, míg színük aranybarna nem lesz.
Szalvétán lecsöpögtetjük róluk a zsírt és tálaljuk.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos burgonyagombóc » Sajtos burgonyagombóc » Burgonyagombóc leves 2. » Burgonyagombóc káposztával
» Burgonyagombóc leves » Bableves burgonyagombóccal » Svéd mandulatorta (IKEA) » Almás pite Daka módra
» Ropogós hólabda » Forró almástáska » Csokis-mogyorós fatörzs » Gyors somlói
» Beigli sokadik » Hamis Eszterházy golyók » Tiramisu piskóta mikróban » Mézes kókuszkocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.