Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek olaj, pirospaprika, 2 ek liszt, 1 húsleveskocka, örölt kömény
Gombóchoz:10 dkg krumplipürépor, 1 tojás, 2 ek olaj

Elkészítés:
A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk. Felforrósitjuk az olajat, és
üvegesre pároljuk a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, nelekeverjük a fokhagymát
és a pirospaprikát. Liszttel megszórjuk, kis lángon világosbarnára piritjuk, bő
1 liternyi vizzel felöntjük. Belemorzsoljuk a leveskockát, kevergetve 20 percig forraljuk, köménnyel és borssal izesitjük. Közben a krumplipüréport a tojással,az olajjal és kevés vizzel összedolgozzuk, és a masszából, kb 20 db kis gombócot formálunk. A levesben 8-10 perc alatt kifőzzük.


A receptet beküldte: csutika100

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvaspacalleves » Örökzöld palócleves » Zalai csirkeleves » Tárkonyos csülökleves
» Meghökkentő banánleves » Sültbab leves » Mexikói tortilla leves » Karácsonyi narancsleves
» Alföldi zöldségleves » Frankfúrti leveske » Krémleves karfiolból » Tésztaleves
» Rizses fokhagymaleves » Jókai bableves » Palócleves Gundel módra » Könnyű salátaleves



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.