Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek olaj, pirospaprika, 2 ek liszt, 1 húsleveskocka, örölt kömény
Gombóchoz:10 dkg krumplipürépor, 1 tojás, 2 ek olaj

Elkészítés:
A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk. Felforrósitjuk az olajat, és
üvegesre pároljuk a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, nelekeverjük a fokhagymát
és a pirospaprikát. Liszttel megszórjuk, kis lángon világosbarnára piritjuk, bő
1 liternyi vizzel felöntjük. Belemorzsoljuk a leveskockát, kevergetve 20 percig forraljuk, köménnyel és borssal izesitjük. Közben a krumplipüréport a tojással,az olajjal és kevés vizzel összedolgozzuk, és a masszából, kb 20 db kis gombócot formálunk. A levesben 8-10 perc alatt kifőzzük.


A receptet beküldte: csutika100

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás rákleves » Citromos-mézes szőlőleves » Halleves horvát módra » Májgombóc – leves
» Korhely leves » Tejszínes csirkeragu leves » Északi-tengeri halleves » Francia sajtleves
» Kerekrépa krémleves » Tárkonyos pacal -leves » Savanyú káposzta leves » Kefires mexikói leves
» Vaniliás körteleves » Uborka leves kaprosan » Parasztos leves » Alföldi betyárleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.