Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakrémleves (4 főre) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál margarin
l liter füstölthúslé, lehet kockából is
2 kávéskanál őrölt kömény
1 csipet reszelt szerecsendió
2 tojássárgája
2 dl tejszín
őrölt bors
A tálaláshoz: 15 dkg sonka

Elkészítés:
1. A margarint lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és világosra pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, felöntjük a füstölthúslével, megszórjuk az őrölt köménnyel, lefedjük, és a krumplit puhára főzzük.
2. Amikor a burgonya puhára főtt, kicsit hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk, ezután megszórjuk csipet borssal, a szerecsendióval és ismét felforraljuk. Sózni csak akkor kell, ha kóstolás után is szükségesnek tartjuk, mert a füstölthúslé is sós.
3. A tojások sárgáját kikeverjük a tejszínnel, a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk. Az apróra vágott sonkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyakrémleves » Zelleres burgonyakrémleves » Tejfölös burgonyakrémleves » Csorbaleves erdélyiesen
» Ecetes dinnye » Tárkonyos pulyka-raguleves » Tökös zöldségleves » Tej leves
» Savanyú leves velővel » Zöldborsós metélt » Nyers eperleves (vegan) » Gölödin leves
» Egyszerű frankfurti leves » Mazsola leves 1. » Olcsó rizsleves » Gazdag karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.