Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakrémleves (4 főre) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál margarin
l liter füstölthúslé, lehet kockából is
2 kávéskanál őrölt kömény
1 csipet reszelt szerecsendió
2 tojássárgája
2 dl tejszín
őrölt bors
A tálaláshoz: 15 dkg sonka

Elkészítés:
1. A margarint lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és világosra pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, felöntjük a füstölthúslével, megszórjuk az őrölt köménnyel, lefedjük, és a krumplit puhára főzzük.
2. Amikor a burgonya puhára főtt, kicsit hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk, ezután megszórjuk csipet borssal, a szerecsendióval és ismét felforraljuk. Sózni csak akkor kell, ha kóstolás után is szükségesnek tartjuk, mert a füstölthúslé is sós.
3. A tojások sárgáját kikeverjük a tejszínnel, a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk. Az apróra vágott sonkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyakrémleves » Tejfölös burgonyakrémleves » Zelleres burgonyakrémleves » Sajtos brokkolis krémleves
» Gombakrémleves » Gulyásleves (pörköltből) » Tejfölös sertésraguleves » Gezemice leves
» Vaníliás nyári almaleves » Vöröslencse leves. » Aszaltszilva-krémleves » Savanyú májleves
» Őszibarack krém leves » Táska, vagy batyú, leves » Gyors gazpacho » Gombagombóc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.