Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakrémleves tejszínesen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3-4 nagyobb burgonya
szerecsendió

bors
2 dl tejszín kb.
metélőhagyma

Elkészítés:
A krumplit hámozzunk meg, vágjuk kockára. Öntsük fel kb. 3 dl vízzel, forraljuk fel. Ízesítsük egy kiskanál ételízesítővel, fél teáskanál szerecsendióval, egy kevés borssal, ha megfőtt a krumpli.

Főzzük még pár percig, majd öntsünk rá 1 dl tejszínt, forraljuk még egy picit, turmixoljuk össze óvatosan az egészet. Ízlés szerint még 1 dl tejszínt önthetünk a levesbe. A végén szórjuk meg metélőhagymával vagy petrezselyemmel.

Pirított zsemlekockát, vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyakrémleves (4 főre) » Burgonyakrémleves » Tejfölös burgonyakrémleves » Zelleres burgonyakrémleves
» Tárkonyos csirkeleves » Bazsalikomos citromleves » Francia sajtleves » Bögrés raffalló
» Erdélyi raguleves » Sajttal töltött fasírt » Brokkolikrém- leves » Zöldségleves
» Tojásfelhő leves » Csirkés rizseshús » Tejszínes sütőtök leves » Gyöngytyúkleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.