| Burgonyalángos gombával töltve receptTésztafélék Hozzávalók: 80 dkg. burgonya, 25 dkg. sima liszt, 1 kiskanálnyi só, 2 evőkanál sertészsír a lágos megkenéséhez. A töltelék: 40-45 dkg. friss gomba ( csiperke, perszke, stb.), 5 dkg. sertészsír, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 2 fej közepes nagyságú vöröshagyma,1 - 1 mokkáskanál őrölt köménymag és őrölt fekete bors, 1 kiskanál só. Elkészítés: A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, összetörjük vagy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk és tésztát gyúrunk, amit kinyújtás után kiszaggatunk és a forró tűzhelyen (sütőlapon) mindkét oldalát megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket is.A forró zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az egészen apróra felkockázott gombát. Ízesítjük fűszerekkel, sóval s végül a tűzről lehúzva a zsemlemorzsával dúsítjuk.A töltelékkel megtöltjük a lángosokat, összegöngyöljük és melegen kínáljuk friss salátával, vagy savanyúsággal. Tanácsok: Bármilyen kemény húsú erdei gomba is felhasználható Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |