Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyalángos gombával töltve recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
80 dkg. burgonya, 25 dkg. sima liszt, 1 kiskanálnyi só, 2 evőkanál sertészsír a lágos megkenéséhez. A töltelék: 40-45 dkg. friss gomba ( csiperke, perszke, stb.), 5 dkg. sertészsír, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 2 fej közepes nagyságú vöröshagyma,1 - 1 mokkáskanál őrölt köménymag és őrölt fekete bors, 1 kiskanál só.

Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, összetörjük vagy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk és tésztát gyúrunk, amit kinyújtás után kiszaggatunk és a forró tűzhelyen (sütőlapon) mindkét oldalát megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket is.A forró zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az egészen apróra felkockázott gombát. Ízesítjük fűszerekkel, sóval s végül a tűzről lehúzva a zsemlemorzsával dúsítjuk.A töltelékkel megtöltjük a lángosokat, összegöngyöljük és melegen kínáljuk friss salátával, vagy savanyúsággal.

Tanácsok:
Bármilyen kemény húsú erdei gomba is felhasználható

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött krumpli » Zúzaragu gombával » Humusz sült gombával » Gombával rakott karalábé
» Karalábé töltve » Rántott gomba töltve » Pirított csirke gombával » Csillagtök töltve
» Néró csokival töltve » Gombával töltött cékla » Padlizsán gombával sütve » Párolt káposzta gombával
» Kovászos uborka töltve » Krumpli - töltve » Gombával töltött burgonya » Ostyalapok gazdagon töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.