Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyaleves sült fokhagymával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 fej fokhagyma
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál köménymag
őrölt bors
pirospaprika

4 közepes burgonya
koriander

Elkészítés:
A fokhagymákat gerezdjeire szedjük, de nem hámozzuk meg, majd egy tepsire szórjuk. 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Közben a megtisztított apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, a köményt rászórjuk és megpattogtatjuk. Borssal, pirospaprikával fűszerezzük, megsózzuk, és a megtisztított kockára vágott burgonyát beletesszük. 1-2 percig pirítjuk, majd 1,5l vízzel felengedjük és puhára főzzük.
A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk és a levesbe dobáljuk. Forrón, durvára tört koriandermagokkal megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
Kitűnő gyógyleves megfázás-nátha esetén.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 115 kcal

A receptet beküldte: Ancika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ürücomb fokhagymával » Burgonyaleves(zelleres) » Osztrák burgonyaleves » Burgonyaleves parasztosan
» Házi majonéz fokhagymával » Burgonyaleves korianderrel » Currys burgonyaleves » Magyaros burgonyaleves
» Tárkonyos burgonyaleves » Kapros burgonyaleves » Nápolyi burgonyaleves » Újburgonyaleves virslivel
» Sárgarépás burgonyaleves » Húsvéti burgonyaleves » Káposztás burgonyaleves » Sajtos burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.