Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás bagett (6 db) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
250 g Schär Mix B
80 g reszelt főtt burgonya
13 g friss élesztő
1 evőkanál olaj
330 ml langyos víz (vagy víz+ tej)
1 evőkanál tejföl
lenmag



Elkészítés:
A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, de a sót és az olajat csak a vége felé tesszük hozzá. A bagettformákat bekenjük olajjal, megszórjuk lenmagokkal, s vizes kanállal beletesszük a masszát. A tetejüket olajos kanállal elsimítjuk, megszórjuk lenmaggal, s egy nagy tepsivel letakarva (a langyos sütőben) 40 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőbe tesszük.

200°C-on sütjük kb. 25 percig (légkeveréssel 20 perc is elég).

A sütő megfelelő páratartalmáról gondoskodni kell!

A kész bagettek tetejét és oldalát bekenjük vizes - olajos ecsettel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos burgonyás gomboc » Finom burgonyás pogácsa » Sajtos burgonyasalata » Burgonyás sós teasüti
» Burgonyás pizza tészta » Burgonyás aranyfánk » Burgonyás sütőtökleves » Sós, burgonyás kifli
» Burgonyás-tepsis csirke » Fokhagymás bagett » Burgonyás kenyér » Burgonyás-köményes kenyér
» Párizsi burgonyasaláta » Burgonyás brokkolisaláta » Lecsós burgonyás egytál » Túrós-magos bagettek


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.