Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás gombóc lekvárral recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg héjában sült burgonya
2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 tojás
20 dkg lekvár
olaj a sütéshez
kevés porcukor


Elkészítés:
A héjában sült burgonyát megtisztítjuk, hidegen áttörjük vagy lereszeljük, és a felvert tojással, a vajjal és kevés sóval elkeverjük. Lisztezett deszkán hengert formálunk belőle, darabokra vágjuk, gombócokat készítünk, közepükre mélyedést nyomunk, a mélyedésbe lekvárt teszünk. Serpenyőben, forró olajban sütjük ki a burgonyás gombócokat. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás cukkínis lepény » Pehely könnyű túrógombóc » Burgonyás túrós lepény » Norvég halgombóc
» Barackos gombóc » Burgonyás szilvás gombóc » Túrós köles gombócleves » Alma gombóc
» Különleges húsgombócleves » Rakott gombóc » Pikáns húsgombóc leves » Sült zsemlegombóc
» Sült túrógombóc » Burgonyás töltike » Burgonyas kremzli » Paradicsomos húsgombócom


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.