Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás laska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg. enyhén sós vízben főtt burgonya, 60 dkg. liszt, 2-3 gerezd reszeét fokhagyma, só. A megkenéshez: olvasztott libazsír, tejföl vagy túró, esetleg lekvár.

Elkészítés:
A burgonyát főzés után megtisztítjuk, majd áttörjük. Összegyúrjuk a liszttel, kevés sóval és a zúzott fokhagyma levével, amit kicsit meghígítunk.Rudakat formázunk a masszából, amit 12-15 centiméteres darabokra vágunk és kinyújtunk kb. 1 centiméteres vastagságúra. Gáztűzhely plattniján, sütőlapon, vagy tűzhely tetején mindkét oldalát megsütjük, megkenjük libazsírral, túróval, vagy tejföllel. Ha lekvárral akarjuk kínálni a tésztába ne tegyünk fokhagymát.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás bagett (6 db) » Burgonyás sütőtökleves » Burgonyás húspogácsa » Csípős burgonyasaláta
» Burgonyás pogácsa » Burgonyás zöldségsaláta » Szalonnás burgonyasaláta » Orosz burgonyasaláta
» Mogyorós burgonyasaláta » Párizsi burgonyasaláta » Mediterrán burgonyasaláta » Burgonyás szilvás gombóc
» Sajtos-burgonyás pogácsa » Borsós laskagomba pörkölt » Burgonyás mézes szelet » Burgonyás pite


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.