Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás szilvás gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
10 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 evőkanál olaj,
1 kiskanál só.
szilva
cukor
őrölt fahéj
zsemlemorzsa
tejföl

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, olajat és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk ,minden négyzetre egy kisebb kimagozott szilvát teszünk, és gombóccá formázzuk.

A gombócokat bő, lobogó sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és fahajjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral meghintjük ízlés szerint.

Ezt a tésztát használjuk nudli készítésére is.

Tanácsok:
Lehet mellé tejfölt adni.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás túrógombóc » Áfonyás gombócok » Sajtos gombóc » Görög húsgombócok
» Szilvás máglyarakás » Burgonyás sajtos fasírt » Grizgombóc levesbe » Vadas húsgombóc
» Egri húsgombócleves » Norvég halgombóc » Mediterrán húsgombócok » Erdélyi húsgombóc leves
» Májgombócok káposztaágyon » Bakonyi betyárgombóc » Svéd húsgombóc » Sajtos-burgonyás lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.