Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás tea kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya,
35 dkg liszt,
5 dkg fagyos zsír,
1 tojássárgája,
1 teáskanál. kömény, vagy szezámmag,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 kockacukor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál. őrölt bors,
1 tojás a kenéshez.

Elkészítés:
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kockacukrot, és megkelesztjük.
A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a zsírt, sót, borsot és az élesztőt. Összegyúrjuk, lisztet hintünk a tetejére, majd 60 percig kelesztjük.
Utána 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd fél tenyér méretű háromszögeket vágunk belőle. Feltekerjük őket, kifliformára hajtjuk, majd sütőlemezre tesszük, megkenjük tojással, rászórjuk a kömény- és szezámmagot, majd 30perc kelesztés után közepes fokozaton megsütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pooh tésztából édes kiflik » Szuper olcsó kakaós kifli » Graham kifli szezámmaggal » Burgonyás torta
» Burgonyás csirke » Sajtos, sonkás kiflicskék » Kókuszkifli » Újburgonyás egytál
» Pizza kifli » Olimpiai kifli » Bécsi kifli » Hókifli, ahogy én csinálom
» Sonkás-sajtos kifli » Pozsonyi kifli » Pihe könnyű kiflicskék » Almás-mákos rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.