Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás tea kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya,
35 dkg liszt,
5 dkg fagyos zsír,
1 tojássárgája,
1 teáskanál. kömény, vagy szezámmag,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 kockacukor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál. őrölt bors,
1 tojás a kenéshez.

Elkészítés:
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kockacukrot, és megkelesztjük.
A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a zsírt, sót, borsot és az élesztőt. Összegyúrjuk, lisztet hintünk a tetejére, majd 60 percig kelesztjük.
Utána 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd fél tenyér méretű háromszögeket vágunk belőle. Feltekerjük őket, kifliformára hajtjuk, majd sütőlemezre tesszük, megkenjük tojással, rászórjuk a kömény- és szezámmagot, majd 30perc kelesztés után közepes fokozaton megsütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás töltött kifli » Hókifli a legegyszerűbben » Finom sós kiflik » Gombás kiflik
» Töltött kifli másképp » Különleges sós kifli » Töltött kifli 2. » Sajtos-burgonyás pogácsa
» Tekercselt virslis kiflik » Töltött húsos kifli » Tarka kifli » Rumos-burgonyás palacsinta
» Sonkás-krémsajtos kiflik » Burgonyás morzsóka » Lúdanyó kiflije » Kelt burgonyás pogács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.