Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás töltike recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ticinói burgonyás tál » Ropogós burgonyaszirom » Finom burgonyás pogácsa » Burgonyás cukkínis lepény
» Dán burgonyasaláta » Lecsós burgonyás egytál » Sajtos-burgonyás golyók » Finom burgonyasaláta
» Burgonyás knédli » Burgonyás túrógombóc » Erdélyi töltike » Burgonyás gombóc lekvárral
» Burgonyás mézes szelet » Tonhalas burgonyasaláta » Túrós burgonyaszelet » Burgonyasaláta háziasan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.