Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás zöldbab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg burgonya
50 dkg zöldbab
4 db paradicsom
4 dl 12%-os tejföl
1 citrom

bors
néhány salátalevél

Elkészítés:
A burgonyát kockákra, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágom, és sós vízben külön-külön megfőzöm, majd a főzővízben hagyom kihűlni. A paradicsomot felkockázom, a citrom levét kifacsarom. A tejfölbe belekeverem a citromlevet és az apróra vágott salátaleveleket. A kihűlt burgonyát és a zöldbabot lecsepegtetem, sóval, borssal ízesítem, összekeverem, majd tejföllel leöntve tálalom.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 242 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom burgonyás pogácsa » Zöldbabos csirkeragu » Zöldbab omlett » Burgonyás-sajtos csíkok
» Rakott zöldbab tarhonyával » Zabkorpás zöldbableves » Burgonyás cukkinis ropogós » Burgonyás aranyfánk
» Burgonyás lángos » Paradicsomos zöldbabsaláta » Burgonyás-tepsis csirke » Zöldbabos pulykapörkölt
» Rakottas zöldbab » Húsos zöldbabsaláta » Kapros zöldbabfőzelék » Betyár zöldbableves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.