Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyasaláta kovászos uborkával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg héjában fõtt burgonya, 5 db közepes nagyságú kovászos uborka, 3 dl joghurt (vagy kefir), 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 2-3 teáskanál porcukor.

Elkészítés:
A burgonyát a saláta fogyasztása elõtt lévõ napon megfõzöm, majd meghámozva hagyom kihûlni és a hûtõszekrényben tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a fõtt burgonya megdermedjen.) Másnap a kovászos uborkával együtt az almareszelõ durva fokán lereszelem. Salátástálban a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát és az egészet alaposan összekeverve lefedem. A hûtõszekrényben érlelem néhány órán keresztül és hidegen tálalom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dán burgonyasaláta » Mediterrán burgonyasaláta » Burgonyasaláta sütőtökkel » Kovászos kenyér egyszerűen
» Orosz burgonyasaláta » Finom burgonyasaláta » Kovászos uborka töltve » Kovászos kenyér
» Kovászos káposzta » Zöldséges burgonyasaláta » Csípős burgonyasaláta » Sajtos burgonyasalata
» Töltött kovászos uborka » Csirkehúsos burgonyasaláta » Burgonyasaláta gazdagon » Kenyér - nem kovászos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.