Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyával töltött paradicsom recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 közepes paradicsom
60 dkg burgonya
20 dkg párizsi
4 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1/2 cs. zöldpetrezselyem
1 evőkanál mustár

őrölt paprika
majoránna

Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, négy szemet félreteszünk, a többit áttörjük.
A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk.
Az áttört burgonyát összekeverjük a darált párizsival, a mustárral meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sóval, késhegynyi pirospaprikával meg majoránnával fűszerezzük, jól összedolgozzuk, majd a masszát a paradicsomokba töltjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk két evőkanál olajjal, belesimítjuk a kivájt kaparékot, majd sorba ráültetjük a töltött paradicsomokat.
A tejfölt megsózzuk, majd a paradicsomokra öntjük, és forró sütőben jól átsütjük.
Közben elkészítjük a köretet.
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, beleforgatjuk a félretett, karikákra szeletelt burgonyát, megsózzuk és a sült töltött paradicsomok mellé tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsom dióecettel » Sonkával töltött csirke » Töltött nyúl » Bújtatott paradicsom
» Töltött pulyka » Töltött-sült burgonya » Káposztás töltött lángos » Töltött tojás
» Sajttal töltött borjúrolád » Mediterrán töltött kenyér » Paradicsomos sült » Rizzsel töltött paradicsom
» Töltött csörögefánk » Koktélrákkal töltött gomba » Töltött fasírozott » Töltött sonka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.