Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgundi marha recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre
1 kg. marhahús nagy kockákra vágva
1 üveg minőségi, testes vörösbor
1 fej hagyma finomra vágva
5 gerezd fokhagyma pépesítve
3 babérlevél
10 szem friss zöldbors vagy frissen őrölt feketebors
olívaolaj
25 dkg bacon (szelet vagy kocka)
20 szem gyöngyhagyma
5 szál sárgarépa
3 púpozott evőkanál liszt
1 ek. sűrített paradicsom

Elkészítés:
Keverd el a vörösbort a hagymával, a fokhagymával, a babérlevelekkel és a zöldborrsal.
Ebben a pácban hagyd állni a húst legalább 4 órát, de inkább egész éjjel.
Amikor a húst kiveszed a pácból, csepegtesd le és szárítgasd meg egy kicsit papírtörlővel, a pácot ne öntsd ki.
Egy nagy serpenyőben piritsd meg a szalonnát az olívaolajon, tedd egy negy tűzálló tál aljára.
Aztán pirítsd meg a gyöngyhagymákat és felkockázott sárgarépát is, és azt is tedd a tálba.
Most süsd át hirtelen a húst a serpenyőben, amíg kívül barna nem lesz. Amikor a hús kész, tedd vissza a serpenyőba, forrósítsd össze, szórd meg egy evőkanál liszttel, és folytonos kevergetés közben pirítsd meg 4-5 percig.
Ezután apránként keverd hozzá a vörösboros páclevet, végül a paradicsompürét.
Öntsd az egészet a tűzálló tálba, és óvatosan keverd el a szalonnával és a zöldségekkel.
Süsd 180 fokon kb. két órát, vagy amíg a hús puha nem lesz.
A franciák nokedlivel eszik, de uborkasalátával vagy vegyes csalamádéval és szele magos kenyérrel is nagyon finom.


A receptet beküldte: Ne add fel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros marhaszelet » Marhafarok pörkölt » Vadas marhaszelet » Mézben pácolt marhasült
» Marhahús kapormártással » Angol marhahátszín szelet » Marhahúsos fasírtpogácsa » Párolt marha sütőtökkel
» Vadas marhatokány » Marhahúsleves májgombóccal » Zöldcitromos marhatokány » Savanyú marhamáj
» Zöldségleves marhahússal » Köret marhasülthöz » Borsos tokány marhahússal » Marharagu spárgával


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.