Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Buzsáki tányéros recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg kockára vágott marhahús (lábszár)
50 dkg krumpli, megtisztítva,kis kockára vágva
1 sárgarépa, hasábokra vágva
1 fehérrépa, hasábokra vágva
1-2 kisebb kovászos uborka
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 paprika egészben
2 evőkanál zsiradék
2 evőkanál liszt
pirospaprika
5-6 szem bors
só,
2 dl tejföl

Elkészítés:
Egy evőkanál zsíradékon világosbarnára pirítunk 2 evőkanál lisztet a kuktában, a tűzről félrehúzva 1 csapott mokkáskanálnyi pirospaprikával fűszerezzük. Engedjük fel folyamatos keverés mellett vízzel.
Dinszteljük meg a hagymát két evőkanálnyi zsiradékon. Pirítsuk meg rajta a kockára vágott marhahúst, majd öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük félig puhára. Ekkor adjuk hozzá a sérgarépát és fehérrépát, fokhagymát, krumplit, uborkát, paprikát és sózzuk, fűszerezzük.
Ha megfőtt, világos paprikás rántással sűrítjük.
A tányérba néhány kanál tejfölt teszünk és erre szedjük a forró levest.

Tanácsok:
A kovászos uborkától kissé savanykás lesz az ize,deépp ezért nagyon finom leves.

Elkészítési idő: 85 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi fatányéros » Fatányéros » Füstöltsajt leves » Halikraleves
» Palóc leves másképpen » Ír Burgonyaleves » Kolozsvári bableves » Minestrone leves
» Májgombóc-saját recept » Krumplis gánica másképp » Kelleves húsgombóccal » Boros körteleves
» Tofus rakott zöldbab » Pontyleves lebbenccsel » Hűsítő citromleves » Burgonyaleves bográcsban


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.