Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cajun csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 ek finomliszt
2 tk cajun fűszerkeverék
1/2 tk só
4 kicsontozott, de bőrös csirkemellfilé
2 ek olivaolaj
tzatziki (joghurtos uborkasaláta) v. vegyes saláta és újburgonya

Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet, a fűszerkeveréket és a sót.
2. Dörzsöljük be a csirkemell mindkét oldalát 1 ek olivaolajjal. Forgassuk mindkét oldalát a fűszeres lisztbe. Hevítsük fel a maradék olajat serpenyőben.
3. Süssük a csirkemell mindkét oldalát 6-7 percig, amig megsül, a bőr pedig aranyszínű és ropogós lesz.
Tálaljuk a tzatzikivel, a salátával és az újburgonyával.

Tanácsok:
A cajun fűszerkeverék szárnyasokhoz és halételekhez kiváló: vöröshagyma, fokhagyma, oregano, mustármag, só, bors, chili, fűszerpaprika, köménymag, kakukkfű.
A legtöbb szupermarketben kapható.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 238 kcal
Szénhidráttartalom: 8 gramm
Zsírtartalom: 8 gramm

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtmártásos csirke » Csirkemell Hawaii módra » Csirkecomb mustármártásban » Ropogós csirkemellcsíkok
» Mogyorószószos csirkemell » Mexikói csirke 2. » Ananászos csirkemellfilé » Csirkesaláta / NoSalty
» Debreceni csirkemell » Erdéicsírke » Sajtos csirkesaláta » Erzsi csirkemelle
» Csirkekuglóf * » Ázsiai csirke saláta » Gombás csirke 2 » Almás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.