Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Calzone recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
40 dkg liszt,

10 dkg prágai sonka,

15 dkg zsíros friss túró,

12,5 dkg mozzarella,

2 tojás,

2 paradicsom,

4 dkg élesztő,

8 evőkanál olívaolaj,

kevés cukor,

só,

bors,

kakukkfű

Elkészítés:
Kenyértésztát csinálunk a megszokott módon a hozzávalókból(liszt,éleszto,viz,só). Míg a tészta kel, a paradicsomot, a mozzarellát és a sonkát kockákra vagdossuk. Villával jól elkeverjük a túrót a tojással, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfüvet adunk hozzá. Ezután belekeverjük a kockára vágott paradicsomot, mozzarellát és a sonkát. A tésztából 4 kis lapostányérformájú lapot nyújtuk, az egyik felét megkenjük a töltelék negyedével, és kettőbe hajtjuk. A széleit jól összenyomjuk és a lepénykéket olajozott tepsibe helyezzük. Meleg helyen még 15 percig pihentetjük, utána 25 percig sütjük 220 fokon.

Tanácsok:
Bármilyen tötelékkel tölthetjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós calzone » Calzone (Limaratol) » Pizza calzone » Calzonetti
» Töltött pizza (calzone) » Pizza alaptészta, III. » Szardíniás pizzatöltelék » Minipizza
» Pizza alaptészta, II. » Pizza csiga » Boursine sajt harmad áron » Pizzához való mártás
» zsírkenyér » Egyszerű pizza » Pizzatészta » Pizza alaptészta, IV.


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.