Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Camay Atomtortaja recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 tojás
10 evőkanál cukor
kanál dió
4 kanál liszt
5 dkg reszelt étcsoki
1 csipet sütőpor
a krémhez:

7 tojás sárgája
15 dkg cukor
5 dkg étcsoki
25 dkg margarin
a habhoz:

7 tojás fehérje
45 dkg cukor

Elkészítés:
Tészta: a tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet a reszelt csokit és egy csipet sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben lassú tűzön sütjük.

Krém: a tojássárgáját és a cukrot gőz felett felfőzzük, a tűzről levéve beletesszük az étcsokit és a margarint. Jól összekeverjük és a piskóta tetejére kenjük . A megkent piskótát kockákra daraboljuk.

Hab: a maradék tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verünk. 25 dkg cukrot lassan felolvasztunk (karamelizáljuk) és a habba belecsorgatjuk, tovább keverjük. A habot a kockára vágott piskótára kiskanállal, vagy habtölcsérrel rápúpozzuk.


A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mazsolás muffin » Vendégváró » Csokoládés-diós sütike » Elefánt könny
» Búrkifli » Norbi almás pite » Churros (spanyol édesség) » Édes burek
» Eszkimó » Kosárka » 1 hetes lángos » Kókuszgolyó saját
» Pudingos süti » Sületlen Julcsi » Házi Bounty » Kókuszos csúcs sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.