Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Candidásoknak-élesztőmentes kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:


½ kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
8 evőkanál hidegen sajtolt olaj
4 dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál tengeri só
ízesítéshez 1 teáskanál kömény, vagy zöldfűszer

Elkészítés:
BARNAKENYÉR CANDIDÁSOKNAK

Az alábbi élesztőmentes kenyér könnyen elkészíthető, és akár egy hétig is eltartható.


Élesztőmentes tönkölykenyér
Elkészítés:

A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a fűszert. Adjuk hozzá az olajat, majd a vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. Gázsütőben 3-as fokozaton kb. 50 percig süssük.

Tanácsok:
A diéta első hónapjában napi egy-két szelet fogyasztása javasolt.
A tésztába keverhetünk ízlés szerint olajos magvakat is.


A receptet beküldte: PALINGRID


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott kenyér » Bundáskenyér (máshogy) » Fehér kenyér » Olasz kenyérsaláta
» Mandulás kenyér » Sós fincsi kenyértorta » Mézes püspökkenyér 2 » Mézes-diós kenyér
» Banánkenyér » Fahéjas püspökkenyér » Kenyérpuding(Kata-féle) » Egészséges kenyér
» Diós banánkenyér » Nagyanyám krumplis kenyere » Bundás kenyér zsír nélkül » Tiroli csokoládékenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.