Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cannoli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
70g vaj,
250g porcukor,
4 tojásfehérje,
60g liszt,
190g durvára őrölt dió,
1 kk. vanília kivonat.


A töltelékhez:
300g Mascarpone,
3 ek. Brandy,
20g díszítőcukor.

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk.

A cukorot a tojásfehérjével összekeverjük (nem kell habbá verni), majd a lisztet is hozzáadjuk. 5 percig keverjük. Aztán az olvasztott vajat óvatosan hozzákeverjük. Utána a diót és a vaníliát is. A keveréket legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A Mascarpone-t és a cukrot összekeverjük, végén a brandy is belemegy. Szintén hűtőbe tesszük.

A sütő előmelegítjük 180 fokra. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük.

A diós keverékből tegyünk egy nagykanállal a sütőpapírra, és kenjük el jó vékonyra. kb. 7-8 cm átmérőjü köröket készítsünk így.

8-10 percig süssük, aztán még melegen, azonnal tekerjük fel egy fakanál nyelére. Süssük meg az összes anyagot.

Ha kihűltek a cannolik, mascarpone krémmel töltsük meg őket (habzsák).


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Beigli tészta sütőporral » Ruszis » Mézescsók » Vaníliakrémes almás muffin
» Krémes isler » Papasapka torta » Olasz cipó » Kókuszos csokifánk
» Desszert Emese módra » Mézes fincsi zserbó » Szülinapi Csokitorta » Oroszkrém
» Fahéjas-almás kiflik » Tiramisu piskóta mikróban » Almás-fahéjas szelet » Joghurtos pite(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.