| Cappuccino szelet 1. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 7 tojás 6 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál kakaópor 5 evőkanál finomliszt 1 dl étolaj 12 g sütőpor Krémhez: 2 cs vaníliás pudingpor 5,5 dl tej fél dl víz 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 2 teáskanál cappuccino por Díszítéshez: 2 dkg kakaópor Elkészítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, végül az étolajat. A tésztát elfelezzük és egy 24×39 cm-es tepsiben 2 lapot sütünk 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt. Az egyik vaníliás pudingport 10 dkg porcukor és 1 cs vaníliás cukorral 3 dl tejben felfőzzük és langyosan belekeverünk 12,5 dkg vajat, majd kihűtjük. A cappuccinoport langyos vízben feloldjuk, majd hozzáöntünk 2,5 dl tejet, a maradék cukrokat, pudingport belekevrjük és felfőzzük. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és kihűtjük. A krémeket egyenként kihabosítjuk, majd betöltjük a tésztát. Az első lapra kenjük a cappuccinos krémet, befedjük a másik lappal és a vaníliás krémet rákenjük. Fésűs habkártyával vagy villával díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára. Szeletelés előtt meghintjük kakaóporral. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |