Tutireceptek.hu fejléc

Céklakrémleves petrezselyemkrémmel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 közepes fej cékla
5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
olívaolaj
1, 5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
fél citrom leve
2 evőkanál tejföl + díszítéshez

bors
1 csokor petrezselyem
2 keményre főtt tojás a tálaláshoz

Elkészítés:
Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel. Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal.
Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki.
A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros céklakrémleves » Görög fetás leves » Tejfölös zöldbableves » Skót tojás
» Egyszerű zöldbableves » Sörös sajtleves » Mozart-golyó » Parajkrémleves
» Zöldség Krémleves » Halikraleves » Rántott hús paleo módon » Pikáns csibeszíveleves
» Túrós uborkaleves » Kukoricamálé cimbi módra » Tárkonyos zöldségleves » Becsináltleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.