Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Céklaleves túrógaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db cékla,
2 db vöröshagyma,
2 evőkanál étolaj,
1 evőkanál finom liszt,
só.

Túrógaluskához:
1 kávéskanál só,
5 dkg búzadara,
1 db tojás,
25 dkg tehéntúró.

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott céklát, jól összekeverjük, és néhány percig az egészet együtt pároljuk.
Ezután megszórjuk a liszttel, felengedjük kb. 1,5 l vízzel, megsózzuk, és kb. 30 percig lassú tűzön főzzük.
Amikor a cékla már majdnem tökéletesen puha, a levest botmixerrel pürésítjük, szükség esetén utánasózzuk.
A céklalevest a hófehér túrógaluska-felhőkkel tálaljuk.

Túrógaluska:
A levesbetéthez a túrót összekeverjük a tojással, a búzadarával meg egy csipet sóval, 10 percig állni hagyjuk.
A masszából enyhén sós, forró vízbe kanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk, majd a gombócokat gyöngyöző forralással kifőzzük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklaleves » Zöldséges céklaleves » Kefíres céklaleves » Reform céklaleves
» Hideg céklaleves » Lengyel hideg céklaleves » Tejfölös céklaleves » Zöldspárga leves
» Kolbászos fejtettbab leves » Ananászkrémleves » Finom frankfurti leves » Fokhagymakrém leves
» Krumplilé leves... » Karfiolos krumplileves » Avokádóleves » Gyors zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.