Tutireceptek.hu fejléc

Céklás rizottó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 csésze barnarizs
50 deka cékla
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 csésze zöldség lé
ízlés szerint só
1 mk. őrölt bors
1 cs.zöldpetrezselyem
10 dkg kecskesajt
5 deka vaj

Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinszteljük, ezután hozzáadjuk a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítjuk. Ezután felöntjük zöldség lével, és puhára pároljuk. Ha a rizs puha, hozzákeverjük a céklát, és belekeverjük a vajat. Tálaláskor rámorzsoljuk a friss kecskesajtot és meghintjük az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonyás rizottó » Édes finom rizottó » Almás-céklás saláta » Céklás vagdalt
» Tavaszi Rizotto » Almás céklasaláta 2 » Céklás fasírt » Gombás rizottó (Nők lapja)
» Céklasaláta mindenkor » Banános pulykarizottó » Aszaltszilvás céklasaláta » Halas rizottó
» Borsós-gombás rizottó » Céklás halsaláta » Csiga rizottó » Céklás joghurtturmix


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.