Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Céklás rizottó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 csésze barnarizs
50 deka cékla
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 csésze zöldség lé
ízlés szerint só
1 mk. őrölt bors
1 cs.zöldpetrezselyem
10 dkg kecskesajt
5 deka vaj

Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinszteljük, ezután hozzáadjuk a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítjuk. Ezután felöntjük zöldség lével, és puhára pároljuk. Ha a rizs puha, hozzákeverjük a céklát, és belekeverjük a vajat. Tálaláskor rámorzsoljuk a friss kecskesajtot és meghintjük az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkerizottó » Zöldségrizottó » Csirkemájas rizotto » Hagymás céklasaláta
» Egyszerű céklasaláta » Sült céklasaláta » Céklás szendvicskrém » Céklás káposztasaláta
» Céklasaláta » Almás céklasaláta 2 » Ananászos szárnyas rizottó » Cékla rizottó"
» Orosz céklasaláta » Banános-szárnyas rizottó » Villámgyors céklasaláta » Rukkolás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.