Tutireceptek.hu fejléc

Céklás rizottó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 csésze barnarizs
50 deka cékla
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 csésze zöldség lé
ízlés szerint só
1 mk. őrölt bors
1 cs.zöldpetrezselyem
10 dkg kecskesajt
5 deka vaj

Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinszteljük, ezután hozzáadjuk a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítjuk. Ezután felöntjük zöldség lével, és puhára pároljuk. Ha a rizs puha, hozzákeverjük a céklát, és belekeverjük a vajat. Tálaláskor rámorzsoljuk a friss kecskesajtot és meghintjük az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell céklás rizzsel » Gombás-cukkinis rizottó » Céklás fasírt » Csirkemáj rizottó
» Rizottó gombásan » Sonkás rizottó » Zöldséges vegan rizottó » Csokoládés-céklás sütemény
» Pozsonyi rizottó » Céklás káposztasaláta » Diós-almás céklasaláta » Céklás-csokis piskóta
» Céklasaláta tormával » Diós-hagymás céklasaláta » Céklás répás turmix » Céklás húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.