Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Chilis bab (Vega) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab (vörös- vagy vesebab, esetleg tarkabab)
15 dkg konzerv kukorica
15 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 dkg sűrített paradicsom
1 tasak chilis bab alap
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál chilikrém, vagy Erős Pista
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál cukor
só, őrölt bors, 2-3 ágacska kakukkfű, néhány bazsalikomlevél

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, valamint az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük, hozzáadjuk a vízzel felhígított paradicsompürét, a chilikrémet / Erős Pistát, cukrot, és gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen szétfő. Ekkor beleöntjük a chili alapot, a leszűrt babot, valamint a kukoricát. Annyi vízzel hígítjuk, hogy mártás sűrűségű legyen, és az egészet jól összeforraljuk.


A receptet beküldte: morris07


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis Imrebab » Gyors chilis bab » Chilis, csokis muffin » Chilis csirke
» Chilis-csokis csirke » Mexikói chilis csirke » Chilis-sajtos ropi » Mexikói-chilis pogácsa
» Chilis fügelekvár » Chilis-szójás csirkemell » Chilis csirkemell csíkok » Chilis-csokoládés torta
» Chilis bab » Chilis csokifalatok » Chilis bab Shephard módra » Chilis rizsgolyók


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.