Tutireceptek.hu fejléc

Chilis csirkemell (update 1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
- fél kiló filézett csirkemell
- 1 dl olivaolaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só, bors, mustár

A chiliszószhoz:
- chilipor (ne legyen benne cukor, figyelj vásárláskor!)
- 1 doboz natúr paradicsom konzerv
- fokhagyma
- só, oregano, bazsalikom ízlés szerint.

Elkészítés:
A csirkemelleket az elkészítést megelőző napon be kell pácolni. A húst megsózod, borssal bolondítod, péppé zúzott fokhagymával bedörzsölöd, majd vékonyan bekened mustárral.
Az így előkészített ciciszeletekre öntöd rá az olivaolajat, és az egész tálat lefedve egy napig a hűtőben pihenteted.

Másnap kevés olajon megsütöd a húst.
A paradicsompürét kicsit megpirítod, belekevered a chiliport, a kevéske péppé zúzott fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot adsz hozzá.
Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel felöntöd a szószt.

Ezután öntsd rá a mártást a husikra!

Tanácsok:
Köretként pirított zöldséget lehet tálalni, vacsira és ebédre is igazán finom!

Kalóriatartalom: 1584 kcal
Szénhidráttartalom: 25 gramm

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csodás csirkemell :) » Rakott csirkemell almával » Fűszeres csirkemellek » Nagypapa túrósa (update 1)
» Csirkemell töltve » Gyors chilis bab » Kakukkfüves csirkemell » Thai pulyka/csirkemell
» Kukoricás csirkemell » Csirkemell rétegesen » Tejszínes csirkemellfilé » Édes csirkemell
» Húsvéti töltött csirkemell » Olaszos csirkemell » Fánk (Update1) » Tésztasaláta csirkemellel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.