| Chilis csirkemell (update 1) receptHozzávalók: - fél kiló filézett csirkemell - 1 dl olivaolaj - 6-8 gerezd fokhagyma - só, bors, mustár A chiliszószhoz: - chilipor (ne legyen benne cukor, figyelj vásárláskor!) - 1 doboz natúr paradicsom konzerv - fokhagyma - só, oregano, bazsalikom ízlés szerint. Elkészítés: A csirkemelleket az elkészítést megelőző napon be kell pácolni. A húst megsózod, borssal bolondítod, péppé zúzott fokhagymával bedörzsölöd, majd vékonyan bekened mustárral. Az így előkészített ciciszeletekre öntöd rá az olivaolajat, és az egész tálat lefedve egy napig a hűtőben pihenteted. Másnap kevés olajon megsütöd a húst. A paradicsompürét kicsit megpirítod, belekevered a chiliport, a kevéske péppé zúzott fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot adsz hozzá. Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel felöntöd a szószt. Ezután öntsd rá a mártást a husikra! Tanácsok: Köretként pirított zöldséget lehet tálalni, vacsira és ebédre is igazán finom! Kalóriatartalom: 1584 kcal Szénhidráttartalom: 25 gramm A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |