Tutireceptek.hu fejléc

Chilis/fokhagymás sült pulykanyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 kg jó húsos-vastag pulykanyak
chilis/fokhagymás szósz
frissen őrölt fekete bors

2-3 ek. kókuszolaj

Elkészítés:
A pulykanyakat 2-3 cm-es karikákra (a csigolyánál) összevágom. A chilis/fokhaymás szósszal, őrölt fekete borssal, sóval bepácolom és attól függően, mennyi időt tudok rászánni, hűtőben hagyom pácolódni. Most ez nem volt több fél óránál, de így is finom lett!:) Egy serpenyően felforrósítottam a kókuszolajat. A pulykanyakak mindkét oldalát jó alaposan átsütöttem, szép piros színt kaptak. Ekkor egy kevés vizet (lehet alaplé is, ha van kéznél) öntöttem alá és fedő alatt addig pároltam, amíg a nyakon lévő hús megpuhult. Ekkor levettem a fedőt és a nyakakat zsírjára sütöttem. A vízből (alapléből) inkább többször öntsünk alá egy keveset, hogy a végére ne maradjon alatta sok lé.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilvás rántott karaj » Bakonyi Betyár » Rakott sertés hús » Parasztos sertéstarja
» Ördögi csirkemell » Brokkolis pulykamell » Sajtos-tejfölös göngyölt hús » Kedvenc csirkecombom
» Parasztos csirkesült » Mézes csülök » Barackos csirkemell » Borjú tokány
» Csirke francia módra » Jamie Oliver után szabadon » Datolyás-kesudiós csirkecomb » Csirkecomb egyszemélyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.