Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ciabatta zsemlék recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
450 ml víz
5 ek olívaolaj
+olaj a sütéshez
2,5 tk só
760 g finomliszt
30 g friss élesztő

Elkészítés:
Csak egyszerűen dobd a gépbe a hozzávalókat ebben a sorrendben.
Indítsd el a dagasztóprogramot. Az elvileg másfél órát dolgozna, de egy óra elteltével kapcsold ki a gépet, vedd ki a tésztát. Lisztezett felületen formálj belőle 8 zsemlét. Takard le, és egy órát hagyd kelni.
Melegítsd elő a sütőt 240 fokra (ha sütőpapírt teszel a zsemlék alá, akkor csak 220, mert az annyit bír ). Kend meg a zsemléket olajjal, s már tolhatod is be a sütőbe. Tegyél meléé egy tál vizet is, ami a nedvességről gondoskodik.
Kb. 25 percig kell sütni.

Tanácsok:
Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: lilo80


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott zsemlék » Zsemlekenyér » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Pirított zsemlekocka
» Zsemlekockás őrület » Ciabatta-házi » Ciabatta » Kaporleves zsemlekockákkal
» Csiperkés zsemlék » Francia Kenyér » Kefíres kiflik » Nyanyás olaszkenyér
» Bodag » Otthon sütött kenyér. » Thönkölybúza kenyér » Túrós táska (Batyu)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.