Tutireceptek.hu fejléc

Cicege, tócsni, berét, lepcsánka, krumplilángos.Mind ugyanaz. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A címben jelzett burgonyás finomságot nagyon sokféle képen készítik. Itt azt a receptet közlöm amit édesanyámtól tanultam.
Hozzávalók:
1,5kg burgonya
3 púpozott evőkanál liszt
2 tojás

1 közepes fej vöröshagyma
2 kávéskanál majoránna.
1 csomag petrezselyem zöld.

Elkészítés:
A burgonyát lereszelem./Én ezt diódarálóval szoktam csinálni,mert így gyorsabb és könnyebb.
A levet amit enged le szoktam önteni.
A vöröshagymát és a petrezselyem zöldet apróra vágom.
A hozzávalókat jól összekeverem, majd az így nyert masszát egy nagyobb evőkanállal forró bő olajba szaggatom, a kanállal ellapítom körülbelül fél centi vastagra és mind a két oldalát szép pirosra sütöm.A kisütött cicegéket papírtörlőre
Szedem ki hogy az ételből az olajat felszívja, és ezáltal kevésbé zsíros legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá.


A receptet beküldte: Bubu bácsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricatócsni » Zöld tócsni » Szlovák tócsni » Zöldséges tócsni
» Sajtos csirketócsni » Tócsniba sült csírke » Tócsni egyszerűen » Répatócsni magvakkal
» Galyasági tócsni » Cukkinis tócsni » Cukkini cicege/ tócsni » Krumplitócsni szezámmaggal
» Sültkrumli lepcsánka » Lapcsánka(avagy tócsni) » Tócsniba bújt csirke » Cukkinitocsni-töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.