Tutireceptek.hu fejléc

Cigány pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
(4 főre)

1 kg liszt
jó csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
víz
a sütéshez olaj

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk és még 10 percig gyúrjuk. Ezután kis cipókat formázunk a tésztából, majd egyenként kerekre és ujjnyi vastagra nyújtjuk őket. Bő forró olajban mindkét oldalát, szép aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húspogácsa » Update1 pogácsa » Mint a pogácsa » Barna sós pogácsa
» Andi elállós pogácsája » Céklás húspogácsa » Porhanyós pogácsa » Tejfölös-vajas pogácsa
» Gombás pogácsa » Szívpogácsa » Gombapogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa
» Csicsóka pogácsa » Krumlis pogácsa » Telfölös pogácsa » Cigány pác


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.