Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cigány pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
(4 főre)

1 kg liszt
jó csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
víz
a sütéshez olaj

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk és még 10 percig gyúrjuk. Ezután kis cipókat formázunk a tésztából, majd egyenként kerekre és ujjnyi vastagra nyújtjuk őket. Bő forró olajban mindkét oldalát, szép aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legjobb krumplis pogácsa » Cigánytokány » Sajtos, tejfölös pogácsa » Sajtos pogácsa II
» Mindenki kedvenc pogácsája » Sós, vajas pogácsa » darás"pogácsa" » Tönköly pogácsa
» Túrós-tepertős pogácsa » Lilahagymás pogácsa » Gyors tepertős pogácsa » Erdélyi tepertős pogácsa
» Omlós tepertős pogácsa » Császárné pogácsája » Túrópogácsa 2. » Joghurtos pogácsa



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.