Tutireceptek.hu fejléc

Cigány pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
(4 főre)

1 kg liszt
jó csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
víz
a sütéshez olaj

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk és még 10 percig gyúrjuk. Ezután kis cipókat formázunk a tésztából, majd egyenként kerekre és ujjnyi vastagra nyújtjuk őket. Bő forró olajban mindkét oldalát, szép aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökmagos pogácsa » Menyecske pogácsa » Túrós zabpelyhes pogácsa » Barna sós pogácsa
» Katica pogácsája » Marcsa pogácsa » Kedvenc sajtos pogácsám » A legjobb krumplis pogácsa
» Krumlipogácsa » Kétmagos pogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa » Miniszteri sajtos pogácsa
» Sajtos túrós pogácsa » Pogácsa Update 1 » Burgonyás túrópogácsa » Töpörtyűs pogácsa 3


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.