Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ciprusi fűszeres hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg mirelit tonhal
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
liszt

rozmaring
cayenne bors

Elkészítés:
A felengedett halszeleteket megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a vajban mindkét oldalán megsütjük, és félretesszük.
A visszamaradt vajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, egy csipet rozmaringgal fűszerezzük, megszórjuk egy kiskanál liszttel, és felengedjük az egy kevés vízzel hígított fehérborral. Állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk, egy csipet cayenne borssal ízesítjük, és forrón a halra öntjük.

Tanácsok:
Burgonyapürével,főtt rizzsel, párolt vagy friss zöldségekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros, fűszeres báránysült » Fűszeres báránycomb » Fűszeres kirántott karaj » Fűszeres pírított aprótök
» Fűszeres karaj szeletek » Fűszeres halsült » Fűszeres leves » Fűszeres csirkemellek
» Fűszeres narancslikőr » Zöldfűszeres Grissini » Fűszeres röszti » Fűszeres-sajtos kelbimbó
» Fűszeres krumpli » Fűszeres burgonya » Fűszeres diós-mézes torta » Fűszeres Forró Csoki


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.