Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ciprusi fűszeres hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg mirelit tonhal
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
liszt

rozmaring
cayenne bors

Elkészítés:
A felengedett halszeleteket megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a vajban mindkét oldalán megsütjük, és félretesszük.
A visszamaradt vajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, egy csipet rozmaringgal fűszerezzük, megszórjuk egy kiskanál liszttel, és felengedjük az egy kevés vízzel hígított fehérborral. Állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk, egy csipet cayenne borssal ízesítjük, és forrón a halra öntjük.

Tanácsok:
Burgonyapürével,főtt rizzsel, párolt vagy friss zöldségekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húskockák fűszeres túróval » Zöldfűszeres tengeri hal » Zöldfűszeres túrókrém » Fűszeres diós-mézes torta
» Fűszeres zöldségragu » Zöldfűszeres tésztasaláta » Házi fűszeres sajt » Fűszeres gyümölcskenyér:
» Zöldfűszeres sült » Fűszeres tallérok » Fűszeres marhafelsál » Fűszeres, zöldborsós rizs
» Fűszeres borjúszeletek » Fűszeres zsemle » Zöldfűszeres light saláta » Fűszeres halva torta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.