Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ciprusi fűszeres hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg mirelit tonhal
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
liszt

rozmaring
cayenne bors

Elkészítés:
A felengedett halszeleteket megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a vajban mindkét oldalán megsütjük, és félretesszük.
A visszamaradt vajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, egy csipet rozmaringgal fűszerezzük, megszórjuk egy kiskanál liszttel, és felengedjük az egy kevés vízzel hígított fehérborral. Állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk, egy csipet cayenne borssal ízesítjük, és forrón a halra öntjük.

Tanácsok:
Burgonyapürével,főtt rizzsel, párolt vagy friss zöldségekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres májpástétom » Fűszeres sütőtök-krémleves » Fűszeres zöldségragu » Almás pite - fűszeresen
» Fűszeres stangli » Zöldfűszeres tésztasaláta » Fűszeres melegítő » Fűszeres hal
» Fűszeres csirkemellek » Fűszeres krumpli » Fűszeres leves » Fűszeres szarvascsülök
» Fűszeres diós keksz » Fűszeres körtelekvár » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Zöldfűszeres kecskesajt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.