Tutireceptek.hu fejléc

Citrom lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
40 dkg cukor,
1 kg citrom,
1 dl víz.

Elkészítés:
Hámozd meg a citromokat, úgy, hogy a fehér héjuktól is teljesen megszabadítod őket. 3 napra áztasd be őket és 8 óránként cseréld ki rajtuk a vizet. Az áztatás után darabold fel őket apróra és távolítsd el a magjaikat. Egy lábosban állandó kevergetés mellett főzd fel a cukrot a vízzel, majd add hozzá a feldarabolt citromokat. Körülbelül fél óra alatt készre fő a lekvár. Ha túl szilárdnak érzed az állagát, egy kis vízzel még higíthatsz rajta főzés közb


A receptet beküldte: Sirály

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-pisztáciás linzer » Citromkrémes rolád » Homár citromfűvel » Citromkrém (tortára)
» Lekváros barátfüle » Lekváros kavart tészta » Citromos süttyike » Citromos szelet
» Zöldcitromos sütemény » Jeges citromleves » Citromos barackos muffin » Citromos-mézes szőlőleves
» Citromos villámlepény » Citromos müzliital » Citromfüves lazac sült » Citromos finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.