Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos báránysült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg bárányhús
2 citrom
2 cikk fokhagyma
1 babérlevél
rozmaring
zsálya
1 dl olívaolaj
egész bors


Elkészítés:
A húst a sütés előtt két nappal készítsd elő. Vágd finomra a zöldfűszereket és a fokhagymát, sózd, és dörzsöld be vele a megmosott, szárazra törölt bárányhúst. Tedd egy mély porcelántálba, öntsd rá az olajat, tegyél rá pár szem borsot, locsold meg bőségesen citromlével, majd fedd be citromkarikákkal. Hűvös helyen két napig pácold, közben forgasd meg néha. Forró sütőben süsd meg, és közben gyakran locsolgasd a páclével. Köretnek ajánljuk a sült burgonyát és a friss salátát.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos golyók » Citromos túrókrémtorta » Citromos sajttorta » Mézes-citromos csirke
» Citromos metélt » Citromos-mézes csirke » Mákos citromos süti » Citromos-túróhabos süti
» Pusztai báránysült » Kínai citromos gombás pipi » Citromos, szögletes fánk » Citromos torta
» Citromos müzliital » Citromos muffin » Citromos Keksztorta » Görög citromos kocsonya


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.