Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-fokhagymás ceruzabab (vegan) recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
0.5 kg ceruzabab
szezámmag
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
0.5 citrom leve
só, bors

Elkészítés:
A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük. Fontos, hogy ne főjön puhára, még roppanós maradjon, ezért nem árt közben ellenőrizni.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, ha kész, kiszedjük egy tálba.
A serpenyőbe olívaolajat teszünk, és hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd beleöntjük a leszűrt babot, és jól átforgatjuk.
Pár perc után ráfacsarjuk a citromlevet, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, és belekeverjük a pirított szezámmagot is.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi müzliszelet (vegan) » Vegán epertorta » Tzatziki (vegan) » Spanyol sült rizs (vegan)
» Brokkolikrémleves (vegan) » Fánk (vegan) » Tejkaramella (vegan) » Körtés zabkeksz (vegan)
» Vöröslencse fasírt (vegan) » Meggyes csokitorta (vegan) » Zöldséges vegan rizottó » Fokhagymás ceruzabab
» Vegan tejföl » Paprikás krumpli (vegan) » Erőleves (vegan) » Kínai sült tészta (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.