Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-fokhagymás ceruzabab (vegan) recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
0.5 kg ceruzabab
szezámmag
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
0.5 citrom leve
só, bors

Elkészítés:
A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük. Fontos, hogy ne főjön puhára, még roppanós maradjon, ezért nem árt közben ellenőrizni.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, ha kész, kiszedjük egy tálba.
A serpenyőbe olívaolajat teszünk, és hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd beleöntjük a leszűrt babot, és jól átforgatjuk.
Pár perc után ráfacsarjuk a citromlevet, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, és belekeverjük a pirított szezámmagot is.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes csokitorta (vegan) » Spenótos tészta (vegan) » Tejfölös lecsó (vegan) » Almás pite (vegan)
» Frankfurti leves (vegan) » Zöldséges vegan rizottó » Zöldborsókrém (vegan) » Nyers eperleves (vegan)
» Spanyol sült rizs (vegan) » Raffaello golyó (vegan) » Kínai sült tészta (vegan) » Fánk (vegan)
» Fokhagymás ceruzabab » Török rizs (vegan) » Vöröslencse fasírt (vegan) » Pizza (vegan)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.