| Citromos krémes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A lapokhoz: 50 dkg finomliszt 20 dkg margarin 3 db tojássárgája 1 csg. sütőpor 10 dkg porcikor 1/2 citrom reszelt héja és leve szükség szerint tejföl csipet só A krémhez: 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 5 dl tej 5 ek. rétesliszt 1 db citrom leve és reszelt héja Baracklekvár. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy könnyen kezelhető, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk, egyenként tepsi méretre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt nagyobb tepsiben világosra sütjük. A krémhez a réteslisztet a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt péppel jól kikeverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük,azzal is jó habosra keverjük. Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet, ráhelyezzük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal kissé lenyomtatjuk. Tetejére szeletelés előtt porcukrot szórunk. Tanácsok: Ajánlatos egy nappal fogyasztás előtt készíteni, puhulnak a lapok, könnyebben szeletelhető, nem olyan törékeny. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |