Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-mákos pettyeske recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

40 dkg liszt
16 dkg vaj
16 dkg porcukor
5 tojássárgája
fél csomag sütőpor
kevés tej

Mákos töltelékhez:

25 dkg darált mák
20 dkg porcukor
1 citrom
5 tojásfehérje
3 ek rétesliszt

Mázhoz:

20 dkg csokoládé
5 dkg vaj
1 ek étolaj

A tészta lekenéséhez:

4 ek baracklekvár

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá.

A tésztát 3 részre osztjuk és hideg helyen pihentetjük.

Az első tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk (23*34 cm-es), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral.

A második részből rudakat sodrunk és sorba rakjuk a lekváros tésztán.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beletesszük a liszttel elkevert mákot, a citrom levét és reszelt héját.

A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét megszurkáljuk.

180 fokos sütőben 40 perc alatt világosra sütjük.

A mázhoz a csokoládét az étolajjal, vajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta.

Ha a csokoládé megszilárdult, forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket és felszeljük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-mákos muffin » Pettyeske szelet » Almatorta túrósan » Alma kocsonya
» Görög jegeskávé » Orchidea szelet » Bocis muffin » Túrós kuglóf
» Diós-körtés rétes » Réteges puding » Ischler 2 » Diós korongok
» Bögrés-mikrós süti » Kekszes marcipános kocka » Rózsa Zabpelyhese » Cseresznyés finom pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.