Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-ricottás-borsós spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg spagetti
2 kisebb citrom leve és héja
15 dkg érett, kemény juhsajt (pl. pecorino), lereszelve
8 evőkanál jófajta olívaolaj
25 dkg ricotta
50 dkg friss zöldborsó, pucolva
20 levél friss bazsalikom

Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dente állagúra főzzük. Közben elkészítjük a mártást: kifacsarjuk a citrom levét, majd ebbe beletesszük a reszelt sajtot, az olívaolajat, és kissé összekeverjük (nem kell megijedni, valamelyest összeáll, de a tészta hőjétől majd elolvad).

A megpucolt, zsenge zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe merítjük, éppen csak néhány percig hagyjuk főni, leszűrjük.

Leszűrjük a tésztát, a főzővízből megtartunk egy merőkanállal. Összeforgatjuk a citromos-sajtos masszával, hozzáadunk néhány evőkanálnyit a főzővízből (ettől krémesebb lesz), végül hozzáadjuk a zsenge zöldborsót és bazsalikomleveleket. Nagyobb darabokban a tetejére morzsoljuk a ricottát. Azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Császárspagetti » Csirkés spagettisaláta » Spenótos rakott spagetti » Rimini spagetti
» C-Vitaminos Spagetti » Spagetti-torta » Ínyenc spagetti » Sült spagetti
» Csípős spagetti » Spagetti carbonara » Spagetti carbonara2 » Gyors zöldséges spagetti
» Pezsgős-tonhalas spagetti » Spagetti alla Felhő » Spagetti gombás hússal » Spagetti Pomodori secchi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.