Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-tárkonyos csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1kg csirkefelsőcomb,1vöröshagyma,4 evőkanál olaj,1 babérlevél,1 kiskanál só,egy csipet örőlt bors,2sárgarépa,30dkg csiperkegomba,30dkg zöldborsó,2dl tejszin, 1evőkanál liszt, fél citrom leve,1evőkanál mustár,1kiskanál fölapritott friss vagy feleannyi száritott tárkony.

Elkészítés:
A combokat lebőrözzük,kicsontozzuk,a húst egycentis kockákra vágjuk.A hagymát megtisztitjuk,finomra apritjuk,az olajon,közepes lángon megfonnyasztjuk.A húst rádobjuk,kevergetve kb 3perc alatt fehéredésig sütjük.A babérlevelet hozzáadjuk,megsózzuk,megborsozzuk.Egy kevés vizet öntünk alá,és lefödve kb 30percig pároljuk.Ezalatt a répát és a gombát megtisztitjuk, feldaraboljuk,és a csirkéhez adjuk.4-5 percig pároljuk,majd 8deci vizzel fölöntjük. 5percnyi főzés után hozzáadjuk a zöldborsót.A tejszint a liszttel,és a citrom levével meg a mustárral összekeverjük,ezzel sűritjük a levest.2percnyi főzés után tárkonnyal fűszerezzük.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 616 kcal

A receptet beküldte: Droma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos csirkeleves » Májas csirkeleves » Orosz csirkeleves » Fokhagymás csirkeleves
» Tom csirkelevese » Indiai csirkeleves » Nyári csirkeleves babbal » Spanyol csirkeleves
» Almás csirkeleves » Tárkonyos csirkeleves » Csirkeleves indiai módon » Marokkói csirkeleves
» Csirkeleves gourmand módra » Kínai gombás csirkeleves » Zalai csirkeleves » Thaiföldi csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.