Tutireceptek.hu fejléc

Créme Brulée barack betéttel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (6 adaghoz)

A brulée-hez:
500 ml tejszín
60 g cukor
1 rúd vanília belseje vagy egy teáskanál vanília eszencia
8 db nagy tojássárga
12 szelet puha konzervbarack

A karemellréteghez:
kristálycukor

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 150 C-ra, valamint előkészítünk 6 db süthető formát, és egy magas peremű tepsit. A formák aljában elhelyezzük a konzervbarack szeleteket.
A tejszínt a vaníliarúddal, vagy eszenciával feltesszük a tűzhelyre melegedni. Forráspontig hevítjük.
Míg a tejszín melegszik, a kristálycukrot habosítsuk ki a tojássárgájával.
Ha elkezdett forrni a tejszín, apró részletekben, folyamatos keverés mellett, hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
Az így kapott öntetet egy hőálló kancsóba szűrjük.
A kancsóból a sütőformákba, a barackszeletekre töltjük az öntetet. A formákat egyenletesen elosztva elhelyezzük a tepsiben.
A formák feléig vízzel töltjük a tepsit, és betesszük sülni kb 40-50 percre. Addig süssük őket, míg a peremük elkezd pirulni. A sütés után hagyjuk őket kihűlni a vízben, majd fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe őket.
A kihűlt brulée-ket kristálycukorral befedjük, és a karamellizáló pisztollyal addig melegítjük a cukrot, míg sötét és buborékos nem lesz.
Ha a karamell megkeményedett, tálalhatjuk a finomságot.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack pezsgő koktél » Barackos rizs » Túrós-sárgabarackos » Hideg őszibarack leves
» Poharas barackos pite » Sárgabarackturmix » Rakott őszibarack » Barackfánk
» Lusta túrós őszibarackkal » Őszibarackos sertésszelet » Barackos mentás turmix » Barackos csiga
» Banános sárgabarack dzsem » Barackos ivólé házilag » Őszibarackos pulykamell » Bögrés barackos(keverős)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.