Tutireceptek.hu fejléc

Cságógulyás 1946-ból recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80dkg Marhalapocka
50dkg Savanyú káposzta
15dkg Vöröshagyma
10dkg Zsír
6dkg Rizs
4dl Tejföl
Pirospaprika
Fokhagyma
Köménymag


Elkészítés:
A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk.A karikára vágott hagymát zsírban áthevítjük(nem pirítjuk),majd hozzáadjuk a paprikát,fokhagymát,és köménymagot.Összekeverjük és kevés vízzel felengedjük.Rövid forralás után beletesszük a húst,megsózzuk és lefödve pároljuk.Ha párolás közben a leve elfőtt,kevés vizet öntünk hozzá.Kb 1 1/4 órai párolás után hozzáadjuk a káposztát,és felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje.így pároljuk addig,amíg a hús és a káposzta puhulni kezd,majd hozzá adjuk a rizst és ezzel pároljuk készre.Tálalás előtt hozzá keverjük a tejfölt.

Tanácsok:
Ezt a receptet,sok másikkal,még nagymamám írta bele,a mostanra tiszta rongy,fiatalkori szakácskönyvébe.Azt mondja,lehet olajjal,baromfi,vagy disznó hússal készíteni,de a hagyományos,zamatos íz,csak a leírt formában bontakozik ki.Azoknak ajánlom,akik kedveli a régi ízeket.Egy borospince mellett,bográcsban elkészítve kitűnő.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Huszárcsók 1946-ból » Sajtos vegyes zöldség » Sült gombóc (Ördögpirula ) » Betyáros
» Virslivel rakott zöldbab » Sztrapacska2 » Gombás karfiol-tál » Besameles brokkoli
» Bulgur leves gazdagon » Lencseragu » Szalonkocsonya » Almás-húsos káposztatál
» Zöldbabpörkölt oldalassal » Libamáj hagymásan kisütve » Lapcsánka » Csirkés-bulgur


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.