Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cságógulyás 1946-ból recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80dkg Marhalapocka
50dkg Savanyú káposzta
15dkg Vöröshagyma
10dkg Zsír
6dkg Rizs
4dl Tejföl
Pirospaprika
Fokhagyma
Köménymag


Elkészítés:
A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk.A karikára vágott hagymát zsírban áthevítjük(nem pirítjuk),majd hozzáadjuk a paprikát,fokhagymát,és köménymagot.Összekeverjük és kevés vízzel felengedjük.Rövid forralás után beletesszük a húst,megsózzuk és lefödve pároljuk.Ha párolás közben a leve elfőtt,kevés vizet öntünk hozzá.Kb 1 1/4 órai párolás után hozzáadjuk a káposztát,és felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje.így pároljuk addig,amíg a hús és a káposzta puhulni kezd,majd hozzá adjuk a rizst és ezzel pároljuk készre.Tálalás előtt hozzá keverjük a tejfölt.

Tanácsok:
Ezt a receptet,sok másikkal,még nagymamám írta bele,a mostanra tiszta rongy,fiatalkori szakácskönyvébe.Azt mondja,lehet olajjal,baromfi,vagy disznó hússal készíteni,de a hagyományos,zamatos íz,csak a leírt formában bontakozik ki.Azoknak ajánlom,akik kedveli a régi ízeket.Egy borospince mellett,bográcsban elkészítve kitűnő.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Huszárcsók 1946-ból » Libanoni tabbouleh » Hússal rakott lencse » Szalámis tekercs
» Kapros csirke » Brassói, ahogy én készítem » Székelykáposzta gerslivel » Töltött rántott virsli
» Életerő-saláta » Tejfölös lecsós burgonya » Babos hús csípősen » Kelbimbós egytálétel
» Legfinomabb rakott krumpli » Spenótfelfújt » Rakott túrós galuska » Töltött paprika sülfe-főve


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.