Tutireceptek.hu fejléc

Csalános csirkegaluskaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg újburgonya,
2 adag csirkemellfilé,
só,
1 evőkanál finomliszt,
fehér bors,
1 evőkanál rizs,
1 db paradicsompaprika,
4 db zöldpaprika,
1 csokor csalán,
1 db tojás,
2 evőkanál tejföl.

Elkészítés:
A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel.
Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük.
A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük.
Ezután keverjük hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát.
A galuskamasszából a tenyerünkben kis gombócokat formázunk, és a lassan fövő levesben újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfőzzük.
A levest frissen, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csalános árpakása » Túró fánk Fiti féle » Boszniai tojásleves » Sajtkrémes krumplileves
» Muffin halászleve » Saláta leves » Frankó parázs gyógyleves » Burgonyagombóc leves 2.
» Szárnyasragu leves » Vadnyúl pástétom » Angol hagymaleves » Hideg uborkaleves
» Csülkös bab bográcsban » Borsós raguleves » Gyerek mogyorós » Hideg őszibarack leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.