Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csapati recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Teljes kiörlésű búzaliszt
Kukoricaliszt
Víz
Só, bors
Olaj a sütéshez

Elkészítés:
Attól függően, hogy mennyire van szükséged belőle (én pl. frissen jobban szeretem, ezért megcsinálok egy nagyobb adagot, fólia, hűtő :) de a kisebb adaghoz 1-1 bögre lisztet használok) a liszteket a vízzel, sóval és borssal (ízlés szerint) elkevered úgy, hogy formálható legyen. Utána egy darabot letépsz belőle, majd kilapogatod, hogy tök vékony legyen, és forró olajban sütöd meg, mindkét felét kb. 3-3 percig.

Tanácsok:
Csináltam már zabpehellyel, búzacsírával megspékelve, jobban fűszerezve.. a lehetőségek tárháza óriási! :)

Először fura, de nekem sokkal jobban ízlik már, mint a rendes kenyér. :)


A receptet beküldte: lori23


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lángos a sütőben » Hidegen kelesztett lángos » Mini fonott kalácsok » Gombás tekercs
» Gépi Magos rozsos kenyér » Másfélórás buci » Mézes-diós kenyér » Bagel
» Sajtos bundáskenyér » Finom lusta lángos » Sajtos huziga kenyér » Indiai kenyér
» Finom túrós lepény » Jól sikerült kenyerem » Olajbogyós kiflik » Szatyros lángos


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.