Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa Briell-módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg búzadara
7 dkg liszt
2,5 dl tej
fél citrom leve
1 nagy marék mazsola
2 db tojás
2 evőkanál porcukor
4 dkg vaj
csipet só

Elkészítés:
A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat is. Jön még hozzá a mazsola és a só.
Ezt a masszát néhány órára a hűtőben állni hagyjuk.
Amikor kivettük, a tojások sárgáját hozzákeverjük, majd a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és a masszát beleöntjük. Alacsony hőfokon sütjük, nem kell megkeverni!
Amikor a tészta alja megpirult, akkor négyfelé vágjuk egy fakanál segítségével és átfordítjuk őket. Amíg a másik oldala sül, apránként egyre kisebbekre daraboljuk. Így lesz morzsalékos.
Az a lényeg, hogy minden oldalról szépen átpiruljon.

Tanácsok:
Forrón tálaljuk!
Porcukorral meghintve, vagy sárgabarack lekvárral is finom, de ajánlom, hogy próbáljátok ki vaníliaöntettel! :)


A receptet beküldte: Briell14


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos császármorzsa » Andi császármorzsája » Császármorzsa update1 » Kakaós császármorzsa
» Császármorzsa diétásan » Császármorzsa 1 » Bögrés császármorzsa » Fahéjas császármorzsa
» Fitt császármorzsa » Smarni (Császármorzsa) » Császármorzsa 2: » Egyszerű császármorzsa
» Túrós császármorzsa » Császármorzsa » Meggyes császármorzsa » Császármorzsa egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.