Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa nagymama receptje szerint recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30dkg búzadara
10dkg cukor
1/2 lit. tej
3 db tojás
pici só
10dkg zsír

Elkészítés:
A búzadarát a cukor pici sóval 1/2lit. langyos tejbe áztatjuk. Ha a dara megduzzad bele tesszük a 3 tojássárgáját. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és a óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze hozzá adjuk a darához. A 10dkg felolvasztott zsírba bele öntjük a masszát és addig keverjük amig darabos morzsa nem lesz.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti édesen akkor 5dkg cukrot tesz a masszába. A zsír ne forrjon, mert akkor leég. Lekvárral, de lehet sósan is tálalni. Ki hogy szereti.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: zsozsanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű császármorzsa » Császármorzsa update1 » Nagymama Beiglije » Fitt császármorzsa
» Finomfőzelék (szerintem) » Kosárka forma receptje » Nagymama pitéje » Kosárka forma receptje 2
» Túrós császármorzsa » Nagymama túrósbélese » Meggyes császármorzsa » Smarni (Császármorzsa)
» Nagymama Máléja » Fahéjas császármorzsa » Pirogi/nagymamám módra/ » Csillu sárgatúró receptje


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.