Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa nagymama receptje szerint recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30dkg búzadara
10dkg cukor
1/2 lit. tej
3 db tojás
pici só
10dkg zsír

Elkészítés:
A búzadarát a cukor pici sóval 1/2lit. langyos tejbe áztatjuk. Ha a dara megduzzad bele tesszük a 3 tojássárgáját. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és a óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze hozzá adjuk a darához. A 10dkg felolvasztott zsírba bele öntjük a masszát és addig keverjük amig darabos morzsa nem lesz.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti édesen akkor 5dkg cukrot tesz a masszába. A zsír ne forrjon, mert akkor leég. Lekvárral, de lehet sósan is tálalni. Ki hogy szereti.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: zsozsanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagymama diós stanglija » Nagymama Beiglije » Túrós császármorzsa » Szalagos fánk szerintem
» Finomfőzelék (szerintem) » Nagymama pitéje » Császármorzsa Briell-módra » Nagymama szelet
» Nagymamám cukros pogácsája » Bögrés császármorzsa » Fahéjas császármorzsa » Nagymama-féle túrókrém
» Csillu sárgatúró receptje » Kosárka forma receptje » Kiniand halas receptje » Nagymamám birsalmasajtja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.