Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa - osztrák módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós)
- 12,5 dkg liszt
- 4-5 tojás
- 6 dkg cukor
- mazsola rumba áztatva (tetszés szerint)
- vaj
- porcukor

Elkészítés:
A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel.
Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót.
Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát. Miután az egyik oldalt aranybarnára sütöttük, fordítsuk meg.
Nagyjából 1 perccel később villa segítségével daraboljuk fel, és süssük készre. Még melegen szórjuk meg porcukorral.
Szílvalekvárral tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás pite/ sas módra » Csirkemell Hawaii módra » Epertorta Emyke módra » Friss kolbász bajor módra
» Bögrés süti Merci módra » Jérce jóasszony módra » Sertésszelet Ramsley módra » Pulykamell Lucifer módra
» Gyümölcsleves Lajos módra » Lecsó nápolyi módra » Spagetti szénégető módra » Túrófánk tünkány módra
» Gomba mediterrán módra » Pizzatészta Diana módra » Tejszínes hús Kati módra » Csirkemell "izé"módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.