Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa - osztrák módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós)
- 12,5 dkg liszt
- 4-5 tojás
- 6 dkg cukor
- mazsola rumba áztatva (tetszés szerint)
- vaj
- porcukor

Elkészítés:
A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel.
Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót.
Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát. Miután az egyik oldalt aranybarnára sütöttük, fordítsuk meg.
Nagyjából 1 perccel később villa segítségével daraboljuk fel, és süssük készre. Még melegen szórjuk meg porcukorral.
Szílvalekvárral tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke zezsua módra » Lúdláb-update módra » Rizses gomba bácskai módra » Mákos sütemény Maris módra
» Májpástétom Maris módra » Kakaós kalács észt módra » Csokikocka Helga módra » Húsos tészta osztrák módra
» Rácsos almás Ági módra » Rakott krumpli saját módra » Diós piskóta Kissné módra » Csirkecombok "Toros"-módra
» Tepsis krumpli Ors módra » Rizs nápolyi módra » Tök japán módra (Nimono) » Mákos köles -Maris módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.