Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa - osztrák módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós)
- 12,5 dkg liszt
- 4-5 tojás
- 6 dkg cukor
- mazsola rumba áztatva (tetszés szerint)
- vaj
- porcukor

Elkészítés:
A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel.
Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót.
Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát. Miután az egyik oldalt aranybarnára sütöttük, fordítsuk meg.
Nagyjából 1 perccel később villa segítségével daraboljuk fel, és süssük készre. Még melegen szórjuk meg porcukorral.
Szílvalekvárral tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecombok "Toros"-módra » Kukorica leves Maris módra » Karaj Dávid király módra » Jugó kifli magyar módra
» Vendégváró manduli módra » Chilis bab Anikó módra » Csirke anyós módra » Ravioli (kínai módra)
» Lencsesaláta Maris módra » Keksztorta Mamóca módra » Pulykamell Kormi módra » Pizzás Muffin Frakk módra
» Túrófánk andland módra » Csirke toledói módra » Sertésborda mandarin módra » Dinsztelt máj anyu módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.