Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cserepes kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
6 csésze liszt
2 csésze tej
3 evőkanál cukor
3 kávéskanál só
1 csésze langyos víz
2 evőkanál vaj


3 kisebb méretű agyag virágcserép

Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a cserepeket,

A tejet a cukorral, sóval felforraljuk, beletesszük a vajat és addig kevergetjük míg a vaj el nem olvad, majd hűtsük langyosra.


Eközben a langyos vízbe keverjük az élesztőt, keverjük a tejhez és adjuk hozzá a lisztet is. Alaposan dolgozzuk össze.

Takarjuk le a tésztát, és 40-45 percig pihentessük.

Ennyi idő alatt tésztánk a duplájára nő. Még egy kis liszttel gyúrjuk át alaposan, és osszuk 3 részre.

A cserepeket alaposan kiolajozzuk és kb félig, 3/4-ed részig töltjük a tésztával.
Még negyed órát pihentetjük így, majd 220 fokos sütőbe tesszük.

Addig sütjük míg a teteje szép piros lesz, illetve kihegyezett hurkapálcával tudjuk ellenőrizni a belsejét is, hogy kellően átsült-e.

Tanácsok:
ízlés szerint apróra vágott hagymát, sonkát vagy akár gombát, zöldfűszereket is tehetünk hozzá!


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Annus püspökkenyere » Afrikai kenyér » Húsvéti sonkás kenyér » Update 1 Gyümölcskenyér
» Krumpliskenyér » Navahokenyér » Zsúrkenyér vendégeknek » Mézes püspökkenyér
» U1-es zabkorpás kenyér » Sajtos bundáskenyér » Fűszeres almás kenyér » Olasz kenyérsaláta
» Rakott bundáskenyér » Püspök kenyér (poharas) » Fehér püspökkenyér » Gyömbérkenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.